Dienstag

A Kenyértészta

Ami snassz, mezei egyszerű, ugyanakkor frenetikus.

3,5dl víz
600g liszt
fél kocka élesztő
só (Kb. egy csapott evőkanálnyi...)

Formára pedig, ahogy jólesik, vagy tetszik:

Cipó

Vekni

Kifli + zsemle

Kenyérke

4 Kommentare:

  1. Hú, de jól néznek ki! a zsemléknek mit mondtál, hogy ilyenné váltak?

    AntwortenLöschen
  2. Tény hogy beszélek a növényeknek és az állatoknak (csak Neked árulom el!) de az ételeknek még nem.

    Kis joghurtot tettem a tésztába, meg jóóól megformáztam őket. :-)

    AntwortenLöschen
  3. Előfordult már, hogy száraz élesztőt használtál? Mert itt csak olyat találok, ahol most vagyok, és kedvet kaptam hozzá. :)

    AntwortenLöschen
    Antworten
    1. Párszor próbálkoztam vele. Tovább kell keleszteni a tésztát (bär akkor sem lesz olyan "habos"), de ha nincs más, megteszi.

      Löschen

Szabad a véleményezés, de kérlek légy kedves! Itt nem bántott senki.

A régebbi bejegyzésekhez írt hozzászólásod, csak engedélyezés után jelenik meg.