Samstag

Azönk

Az önkormányzat szorgos emberei már készülnek a télre. Elkezdték kirakni az út szélét (nagy hóban) jelző cövekeket:


Erről eszembe jutott, hogy idén nem rendeltünk fát! ...és nem is kell! Ahogy nem kellett felaprítani és behordani sem!!!
Pedig tavaly ősszel még elképzelhetetlen volt, hogy van élet és meleg tűzrakás (és rakás és rakás és rakás és rakás...)   nélkül is. Nincs több füst és hamu.  Istenem, de utáltam hamut lapátolni és hogy a hideget! Arról nem is beszélve, hányszor keltem fel éjszaka megtömni a kazánt, hogy ne aludjon el a tűz reggelig...

Ott, a régi házban, legkésőbb szeptember közepétől fűteni kellett. Itt pedig még azt sem tudom hogy, ill. hol lehet majd bekapcsolni a fűtést. 
Hétágra süt a nap és ettől 22°C van a házban...

Milyen jó ez!

4 Kommentare:

  1. Az egyik legigazabb mondás: a jót könnyű megszokni! Bizony! Tőlünk is kérdezgetik: Megszoktátok már a falut? Nem hiányzik a nagyváros? Mi a fene hiányozna, mikor a gyerekek csak bekiabálnak, hogy "kimentünk játszani" és nekem nem kell utánuk rohanni.....Ja és nálunk 24 fok van :D, de kisebb a lakás!

    AntwortenLöschen
  2. 24? Az szuper!

    Megsütötted az ostorost?

    AntwortenLöschen
  3. Hát persze! - hogy nem :-( Úgy elvacakoltam az időmet, hogy csak egy egyszerű kakaós kevert lett belőle, eper lekvárral.... de az is elfogyott :D

    AntwortenLöschen
  4. Látom, Nálatok is mindenki édesszájú!?

    AntwortenLöschen

Szabad a véleményezés, de kérlek légy kedves! Itt nem bántott senki.

A régebbi bejegyzésekhez írt hozzászólásod, csak engedélyezés után jelenik meg.