Dienstag

hamburger

Nyilván tucat holmi ez a neten, de...    megosztom.

Zsemle.
- 2dl langyos tej,  - 40g olaj,  - 1 tojás,  - 100g jughurt,  - 600g liszt  - 2ek cukor, 1tk só,  - élesztő;
Homogén masszává gyúrt tésztát egy órát kelesztjük, majd 9 cipót/zsemlét formázunk belőle és újra kelesztjük, míg meg nem duplázódik.
Felvert tojással megkenjük, szezámmal megszórjuk, előmelegített sütőben megsütjük. /Sütője válogatja, itt 20 percig sül 190°C-on.

 Húspogácsa.
-500g darált hús,  - 1-2 tojás,  - só,  - bors,  - 1fej egészen apró kockákra vágott vöröshagyma,  - zsemlemorzsa...    a legkedvesebben megfogalmazható mennyiségben: érzés szerint per amennyit a massza felvesz.
Összekavar, formázás után, alig-olajon kisüt.


Egyéb.
salátalevelek,  felszelt - főtt tojás (agyerekeknek mindkét oldalról jól átsütött tükörtojást adok, mert az "finomabb"), felkarikázott vöröshagyma, uborka,...   vagy egyéb zöldségek, amiket a kertben/hűtőben/a zöldségespultban találsz és szeretsz.
sajt, majonéz, mustár, pirosarany, ketchup...

6 Kommentare:

  1. Hű de szuper ez a zsemle. Én nem ehetek sajna ilyet, diéta miatt de azért csorgatom a nyálam.:):)

    AntwortenLöschen
  2. Én is diétãzok, de ha mår nem fogok, megcsinålom. Szoktunk amúgy itthon burgert csinålni a fűszeres eszter receptje alapján.

    AntwortenLöschen
    Antworten
    1. Hajrá, aztán mejd mesélj kérlek!
      Őt nem ismerem, de amint módomban áll, rákeresek.

      Löschen

Szabad a véleményezés, de kérlek légy kedves! Itt nem bántott senki.

A régebbi bejegyzésekhez írt hozzászólásod, csak engedélyezés után jelenik meg.