Mittwoch

a srácok szemében M. a rossz, míg a fiú a szegény árva...

Nem is tudom már mikor pontosan, de hosszú hetekkel ezelőtt jött azzal haza, hogy pár fiú taxizik a suliban. Elmagyarázta: váratlanul és ököllel ágyékon vágják a másikat. Mindezt rötyögve adta elő, mert mint mondta, ő mindig kivédte, nem lesz semmi baj.
Időnként jelentette, hogy 
ma is ezzel szórakoztak, 
ma is, 
már csak ez a fiú játszik ezzel, nem vészes, mert valahogy mindig ki lehet védeni 
és már csak ő, a többiek már ráuntak, nem tartják viccesnek. 
Többen hárításkor kicsavarták a fiú karját, vagy ellökték maguktól...
Aztán egyszer azzal jött haza, hogy becsülettel eltalálta a srác, összecsúszott a sportcsarnok öltözőjének ajtajában, mert a sporttáskájával, abban a sportcipőjével csapott le.
M. figyelmeztette, hogy hagyja abba, vagy megjárja!
Erre a figyelmeztetésre még kétszer került sor, a fiú valahányszor nevetett, hogy aha, persze!
 A következő, utolsó alkalommal, mikor fájdalmat okozott, M. bevárta az osztályfőnököt óra előtt a folyosón, elmesélte mi történt, ugyanakkkor a fiút nem nevezte meg, azt mondta, csak azt szeretné, ha ő is szólna, ne forduljon ez elő még egyszer...

Itt muszáj a tanár védelmében pár szót szólnom, az osztálynak komoly múltja van, bődületes csínyeket követnek el, de nevezhetném ezeket épületes baromságoknak is: kislány alól kirántott szék, tolltartóval dobálózás, aztán egyikük kissebbeket tollal firkált össze és ahogy beszélnek, ...nem is mesélem tovább.

A tanár végighallgatta, kikérdezte és nagy nehezen még azt is elfogadta, hogy nem nevezi meg a fiam a fiút, majd dühtől tajtékozva rárontott a csapatra, hogy kivallassa őket, persze senki nem látott semmit, és egyikőjük sem vállalta.
Szegény önkívületében, miután pár feladattal lefoglalta az osztályt, taktot ütve az asztalon M. orra előtt, kikényszerítette a fiú nevét...

Innentől M. volt a Petzer, úgyismint Júdás, ill. a srácok nem értik, ilyen kis semmiségért miért kellett mindjárt a tanárhoz futni.
A fiút bitanggul meghúzkodták, másnap kétszer vitte ki óráról az ofő és egyszer az igazgató.

Ezen a héten az osztály ügyében naggyűlést tartanak a tanárok, ezt már az osztályfőnöktől tudjuk, mert nem csak a fegyelemmel, a jegyekkel is nagy bajok vannak.

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen

Szabad a véleményezés, de kérlek légy kedves! Itt nem bántott senki.

A régebbi bejegyzésekhez írt hozzászólásod, csak engedélyezés után jelenik meg.