Freitag

Minden frankó

Jah, igen, kiderült, hogy fizet a biztosító, nem is keveset, mert közben az is kiderült, hogy nagyobb kárt okozott az öreg kalapos mint azt gondoltuk, aki, miután összetörte a parkoló autónkat, becsülettel elhajtott... (Az éppen az udvaron cigiző fia látta, ő rongyolt be a vendéglátómhoz feleségéhez, hogy a frászt hozza ránk, idegesen és remek burgenlandi tájszólással hebegett valamit, valamilyen autóról, majd a gesztusai nyilvánvalóvá tették, hogy a miénk a téma tárgya és hogy gáz van. Míg a kulcsot kerestem, a járgányt a felhajtójuk végén, az út túloldalán, a patak habos tarajai között véltem látni, de a lábaim végül nem hagytak cserben, valahogy csak kibotorkáltam, csak a térdem remegett meg majd bepisiltem, mire megláttam a helyén, de ugye törve a villámhavert... hát így)

M. is jobban lesz, minden bizonnyal, csak napok kérdése, mint máskor is -de nem arról volt szó, hogy a krupp kinőhető?
A matekdolgozata is egyes lett egyébként.

A. pedig tényleg nagyon ügyes -képes rendet tartani a szobájában. Tegnap is, már rendelkezésre állt egy keskeny csapás, amin baleset nélkül meg lehetett közelíteni az esti puszi színhelyét, öhm. annak környékét. De, hát rend van anya! vagy: M. nem pakolt el, neki mond, ő szórt szét mindent!
Olvas! Igazi könyveket és aztán be nem áll a szája és mesél és mesél...

Közben meg igazi csapattagok lettek a fiúk, fényképes regisztrációt követően szignózták a papírjaikat és hamarosan mezt is kapnak... Királyság.

D.-n látom, hogy fáradt, de az istenért nem ismerné be. Hallgat.
Szombaton megy fát vágni a nagymamájához... ehh.

10 Kommentare:

  1. Hát, nem tudom... nem lenne nektek érdemes autók helyett lovon járnotok? hátha azokkal nagyobb szerencsétek lenne :O

    AntwortenLöschen
    Antworten
    1. Pszt! Tavaly felajánlottak D.-nek egy pónit, potom húszezerér' (plusz tartás, karám meg mifene, ugye) és ő megfontolta és hajlott, majd gyorsan lebeszéltem...
      Így: LÉGYSZI :) halkabban!

      Löschen
    2. OK :) bár németül, ha megfeszülök, sem tudom elismételni :D (sajnos :( )

      Löschen
    3. A fent említett, emitt D. jelzésű szívemválasztottja, éppoly kitűnően beszéli a magyart, mint anyanyelvét, a németet. : D

      Löschen
    4. Mindkettőtökre felnézek :) (ezt ám nem gondoltam! hogyhogy????)

      Löschen
    5. Pedig rém egyszerű és el is mesélem örömmel, de előtte ezt a "Mindkettőtökre felnézek"-dolgot muszáj lesz megmagyaráznod! Merthát, nem mondhatod komolyan.

      Löschen
    6. Mindenkire, aki képes az anyanyelvén kívül más nyelve(ke)n is értelmesen, szabatosan kifejezni magát (mert én sajnos és szégyenletesen nem)

      Löschen
    7. Magam azokat is akik a saját nyelvükön képesek ugyanerre.
      Ez itt nem gyakori...

      D. Németországban született, német anyától és magyar apától. Később áttelepültek Magyarhonba. Ott is ismertem meg és csak hosszú idő után derült ki, hogy az anyanyelve nem is magyar.
      Nekem pedig, sokat kell még tanulnom ahhoz, hogy hozzam a szintet. Már D.-ét.

      Löschen
  2. De jó neked hogy frankó"...de mégsem...

    AntwortenLöschen

Szabad a véleményezés, de kérlek légy kedves! Itt nem bántott senki.

A régebbi bejegyzésekhez írt hozzászólásod, csak engedélyezés után jelenik meg.