Montag

Tag der offenen Tür

azaz a nyílt nap északon, a távoli suliban szombaton volt.
Bár még megnézünk majd más iskolákat is, de ez! Ilyen felszerelt, barátságos iskolát, ahol ennyi a lehetőség és kedvesek, barátságosak a tanárok, talán álmodni sem mertem.
Amikor M. iskolába került, akkor éreztem hasonlót, hogy végre, a csalódást okozó óvoda után, végre jó helyen tudhatom a fiamat, de ez csak húsvétig tartott ugye...
A most felfedezett iskolában viszont csupa jót láttunk és hallottunk, mindkét ifjonc oda szeretne járni, igen, még A. is, mostazonnal.

Heti négy órában tanulnak az elsősök németet, angolt, matematikát és magyart. Két órában zenét, rajzot, földrajzot, biológiát és hittant, ill. három órában testnevelést is.
Két nyelven tartják az órákat, németül és magyarul. Az első négy évben javarészt németül zajlik az oktatás, a magyarázatok németül hangzanak el, ezért is feltétel a félévi értesítőben az egyes és a kettes. Hármassal felvételi vizsgát kell tenni az év végén -nálunk ez, remélhetőleg nem játszik.

Nagyon tetszik, valamennyien azt szeretnénk, ha oda járhata.
Egyetlen érv szól ellene.



7 Kommentare:

  1. Olyan nagy a különbség egy szerethető és jó iskola, meg a nem jó, nem szerethető közt, hogy megéri az időt/utazást/távolságot - nálunk legalábbis így van. Pedig nem volt igazából rossz az itteni sem, de ez a mostani sokkal jobb. Nálunk V. felvételizik idén, kemény lesz...

    AntwortenLöschen
    Antworten
    1. Drukkolok érte!

      Ezért is igyekszünk megtalálni a legjobbat. A választható legjobbat. A legjobbnak tűnőt. Nohát.

      Löschen
  2. Mérlegelni kell, ez nem vitás, de ha megéri, akkor később úgy gondolsz majd rá, mint a lehető legjobb döntésre. Mi ezt éltük át, még azzal együtt is, hogy az új hely sem fenékig tejfel azért.

    AntwortenLöschen
    Antworten
    1. Nálatok mi a nem kívánatos tényező?

      Igen, nem becsapni magam: mindenhol van valami bibi. Remélem ebben a verzióban "csak" a távolság. Az is elég.

      Löschen
    2. ...igyekszem nem becsapni magam...

      Löschen
  3. Antworten
    1. A legjobb esetben (ilyen sajnos nincs, már utánajártam) 37km.
      Szóval héttel több. Bah!

      Löschen

Szabad a véleményezés, de kérlek légy kedves! Itt nem bántott senki.

A régebbi bejegyzésekhez írt hozzászólásod, csak engedélyezés után jelenik meg.