Dienstag

Szuszimuszik

Mm, Ii, Aa, Oo, Ss, Uu, Rr, Tt, Nn, Ee, Dd, Ei ei, Au au, Hh, Ff, Bb,  amiket eddig tanultak, igen még hiányos betű/hangismeretek, de alakul és már -megadhatja azt az érzést, hogy: mit a nagyok, ő is...
...és ő lelkesen él is a megszerzett tudással, keresi a már ismert betűkből álló szavakat és olvas, ha meg olyanra bukkanna, ami még a hiányzók között van, hát kérdez. Esténként leülünk, mert mindig választ valamit (természeti, földrajzi, biológiai témájú könyvek a kedvencei) és összebújva, egymást kiigazítva, kiegészítve olvasunk.
Nem gondoltam volna, de csatlakozik hamar M. is és tátott szájjal, vagy bőszen magyarázva ő is bújik. Hmmm.

Tegnap jártunk a "könyvesboltban". Körülnézni mentünk, mégis fizetnem kellett. Nehéz ez a két kis könyvmollyal -dicsekszem, igen-! ...és újfent megfogadtam, hogy ezekkel, ide, többet, soha! Merthát mindketten akartak mindent, fejenként fél tucatot, olyat is, amit ha lenne sok-sok felesleges, akkor sem vennék meg, nyilván.
M.-nek nem találtam semmi értelmeset, igazából A.-nak sem, nem szeretem a csinált-irodalmat, de itt nehezen lelhető fel más.
Ami velünk jött, az is azt a kört képviseli, igazán a tálalás tetszett meg, beosztja, ki a mesélő éppen: vastagabban nagyobb karakterekkel nyomva a kezdő olvasó szövegét, normál nyomtatásban a szülő szakasza -ilyenünk még nem volt...

Igazán itthon ért a meglepetés: egész választékos a szöveg és kedves a történet (így az első fejezet után).
Neki(k) is tetszik, a nagy hallgat, a kicsi olvas, közben ott szuszognak mellettem, hát kell ennél szebb esti elfoglaltság? Naugye. -Megérte.

2 Kommentare:

  1. Hát ennél nem! Ügyesek! A könyvesboltban meg csak úgy betérni nem lehet! Szerintem a sok könyv látványa meg mindenkire hatást tesz! Mi is gyakran megyünk és ez az, amire nem sajnálok költeni, mert tudom az ismeret megtérül. Az pedig, hogy földrajzi könyveket búj...fantasztikus, mert mire azt tanulja már tudni fogja.
    Összebújás meg még jobb....

    AntwortenLöschen

Szabad a véleményezés, de kérlek légy kedves! Itt nem bántott senki.

A régebbi bejegyzésekhez írt hozzászólásod, csak engedélyezés után jelenik meg.