Mittwoch

Arról, hogy mi a pech /több variáns

Szombat délután: D. indul füvet nyírni. Cipőt húz, kitakarja a fűnyírót és kísérgeti egy gyenge órát, közben szitáló eső, majd a fentiek beleadnak mindent, zuhog, ahogy lefér, épp addig, míg emberem kivetkőzik az ázott, füves cuccaiból, majd kisüt a nap -aztán felhő egy szál se. 
D. öltözik -csak negyedével végzett, be kell fejezni...
Két perc múlva menekül befelé az ökörnyi esőcseppek elől, majd lezuhanyzik és mire végez kisüt a nap, hát ismét beáll a fűnyíró mögé, de húsz perc sem telik bele, hallom: valami kopog: jég!
Nem, ő nem jön be, vele ne szórakozzon senki! Kikiabáltam a torkom, mire hajlandó volt a füvet hagyni a csudába.
Ettünk, mire végeztünk hétágra sütötta nap. Ismét ki: mert olyan nincs, hogy ismét elered!, ő befejezni amit elkezdett, magam meg kapirgálni kicsit a kertben. Ahogy a kapával megindultam eleredt, a semmiből.
Ő nem jött be.
Másnap reggel a motoros kaszával kívánta körbenyírni a bokrokat, fákat. Alig öt perc után bőrig ázva/füstölögve jött be hogy nincs az az indok, amiért ő ezen a hétvégén hajlandó lenne elhagyni a házat!

Anyu eljött pár napra. Hétfőn, egész nap szemerkélt az eső, eszünkbe sem jutott csavarogni.
Kedden reggel elmentünk Felsővárosba, ahol több ízben eláztunk, gyerekestől.
Tegnap csak sétálni indultunk, a háztól alig párszáz méterre lőttem egy képet a kézenfogva sétáló fiúkról. Az exponálás pillanatában eleredt az eső...




D. társa három csemetével és feleséggel elutazott pénteken Görögországba. Másnap szerencsésen meg is érkeztek és ahogy körülnéztek a parton, a középső gyerkő belecsúszott a vízbe egy szikláról, sajnos egyenesen egy tengeri sünre...
Másnap belázasodott a legnagyobb, hétfőn pedig megjelentek rajta azok a bárányhimlős hólyagok, amelyektől olyan nagyon meg akarták óvni az elmúlt hetekben.

Ha jobban belegondolok, ez utóbbi variáció, már messze meghaladja a pech fogalmát.

...és ezt még lehet fokozni, ha a másik két gyerkő is megfertőződött ugyanakkor, amikor a legidősebb testvérük.
De nem szeretném az ördögöt a falra festeni!

2 Kommentare:

  1. További hírek nem jöttek.
    Most vagy nem olyan nagyon kapta el a lányka és élvezhetik továbbra is a nyaralást, vagy mind a hárman szobafogságban sínylődnek szülőstől és ezért nincs idő hírt adni...

    AntwortenLöschen

Szabad a véleményezés, de kérlek légy kedves! Itt nem bántott senki.

A régebbi bejegyzésekhez írt hozzászólásod, csak engedélyezés után jelenik meg.