Freitag

A helyzet sz.r,

de nem reménytelen.

Egyelőre az úrfi jól bírja a kiképzést, amit leginkább annak köszönhet, hogy a folytonos nyavajgásom magvai szárbaszöktek - belátta, hogy ha tízig, urambocsá' tizenegyig olvas, másnap még a házmesterné felmósórongyának szerepét is gyatrtán játszaná, ha egyeltalán.
Nyolckor fekvés. Majd hatkor kel, bőségesen bereggelizik (tetemes a mennyiség, amit képes olyan nagyon hajnalban betemetni), majd 6:40-kor startolunk a tíz perccel későbbi találkára, ahonnan S.-apuka viszi a sulihoz. Ha S.-apuka dolgozik.
Ha nem, akkor egy bécsi járattal utaznak fel (S.-el), ezzel késnek 8-10percet, de engedéllyel és amiről addig lemaradtak, azt a pár sort valahányszor sikerült pótolniuk.
Ma reggel viszont a föci számonkérés miatt az eggyel korábbi busszal mentek. Erre, innen a háztól, 6:18-kor legkésőbb (biztonsági ráhagyással) el kellett menni.

Ma (mert először próbáltuk ezt a járatot, korábban ott voltunk és az előző este lenémított telefonom rezgése lepett meg, a motor leállításának pillanatában. Kilenc nem fogadott hívás, S. anyukájától.
A lényeg: a lányzót feltétlen szedjem le a buszról, mert nincs nála telefon, nem lehet elérni és mert ez a busz nem megy közvetlen ahova szeretnénk, át kell szállni, mert a strathelynél ezt mondta a sofőr és még azt is, hogy másik busz nem megy, majd csak a bécsi 40 perc múlva. Már láttam magamat telefonálni vezetés közben (amit még soha nem tettem), miközben M. iskolája felé hajtok a két megszeppent gyerekkel, ill. ahogy a picifiamat utasítom mikor kell elhagynia a házat, hogy legalább ő időben beérjen az iskolába...
A lányzót nem kellett levenni a buszról, lévén magától leszállt és a buszsofőr közlésével egy időben, miszerint mindjárt jön a keresett járat, megérkezett az, amire eredetileg akart volna felszállni.

Szóval a busz jár, épp csak nem a menetrendben megadott helyről startol. (???)


...és van még egy busz, ami a bécsivel egy időben indul, elvileg ugyanúgy minden nap, viszont nem a főúton, hanem a kertek alatt és ilyenformán pontosabban érkezne, no meg, kevés kivétellel csak gyerekek utaznak rajta, na az, az nem jár. Miért? Azt mi is szeretnénk tudni.
A kifüggesztett és az online menetrendben is szerepel, a telefonos érdeklődés és válaszok szerint is létezik, de ténylegesen nem.

Ma D. fut még egy telefonos kört.

4 Kommentare:

  1. Ó, te jószagú!!! Ember legyen a talpán, aki ezt meg tudja érteni. Hősök vagytok!

    AntwortenLöschen
    Antworten
    1. Rémes ez és nem is értem. Míg eljártam dolgozni, tömegközlekedtem és soha hasonlót sem tapasztaltam. Méghogy késik? Pláne nem is jár?

      Hősök csak akkor leszünk, ha legyőzzük Góliátot, legalábbis elérjük nála, hogy induljon a menetrendben feltüntetett járat. Akkor egész biztos megpaskolom a vállam. Addig lengetem a fejem felett a parittyát, talán eltalálom. : )

      Löschen
    2. Köszönöm a kérdést! De nem, a helyzet változatlan.

      Löschen

Szabad a véleményezés, de kérlek légy kedves! Itt nem bántott senki.

A régebbi bejegyzésekhez írt hozzászólásod, csak engedélyezés után jelenik meg.