Dienstag

Mélypontok

A nyaralás előtt két héttel és gyors egymásutánban tönkrement a főzőlap leghasználtabb "lángja", majd a mosogatógép és hogy szép legyen, a mosogatóm csepegtető oldali lefolyója is eldugult ( szokott ilyet, a hülye mosogatóg. valahogy visszanyomja a szennyes vizet a szifonig ).
Majd elindult a közel 700km-es menet le, Horvátországba, amit a határ utáni horvát rádió hírei menten be is aranyoztak: tűz van, miért is ne a mi célállomásunkon.
Megérkezvén füst fogadott, erőltett mosolyú házigazda és a látvány: alig 150m-re a kiégett erdő és a még füstölő, időnként lángoló maradványokat oltó hidroplánok és azok kellemetlen zaja.
Aztán a tüzet eloltották, másnapra már csak a füst maradt, még oltogattak és harmadnapra el is felejtettük volna, ha az éjszakára tenger felé fújó szél a füstszagot le nem hozta volna, de negyednapra ez is elviselhetővé vált. Mondjuk. Kínunkban a hetedik nap estéjén bekapcsoltuk a légkondit. Valamikor aludni is kell - felkiáltással.
A mélységeket elhagytuk, a fennmaradó időt élveztük, de haza kellett jönni, bezsebelni a következő orbitális pofont: a halak jelentős része és az akvárium összes, eddig nagy gonddal, sok szabadidőben nevelt növényei mind elpusztultak. D. másnap szó nélkül hordta vödörszám a koszos vizet, a hal-, meg növénytettemeket, hogy ne omoljak össze. Törni, meg zúzni támadt kedvem, de nem, ehelyett írtunk egy levélkét a biztosnak hitt halkaja gyártójának irgumburgummal, fotókkal, megemlített zokogó gyerekkel. Három levélváltás után termékkosarat kapunk, noha a hibát nem ismerték el és ha a fájdalmat, veszteséget nem is kárpótolták, a mérgetmet valamelyest csillapították. De a kedvem oda, nekem nem kell akvárium, púpot önként dehogy cipelek...
...és a felgazosodott kertről még nem is szóltam, hát még, az erre a hétre megnyert tehereutóról, amivel most mászkálhatok, lévén centíroztatni kellett a járgányt annyira rázott, így nem mehetett vele D.. Lehet ez mégis a D. mélypontja lesz, megszerettük a járgányt ugyanis.

4 Kommentare:

  1. Jaj! :( Reméljük, hogy ez már az utolsó felvonás volt a balszerencséből! <3

    AntwortenLöschen
    Antworten
    1. Bánatomat csillapítandó, lehet felülök egy vonatra nyugat felé és meg sem állok hajpántos-, sárkányos-, kékszeműékig. Mit szólsz?

      Löschen
  2. Hát nem telik felhőtlenül a nyaratok. :(
    Remélem azóta mind az idő mind a körülmények kárpótoltak. :)

    AntwortenLöschen
    Antworten
    1. ( most láttam, hogy írtál. )

      Végülis aaannyira nem sz.r a helyzet, csak időnként kibukik az ember. Remélem nem tudod miről beszélek!
      Köszönet, hogy benéztél!

      Löschen

Szabad a véleményezés, de kérlek légy kedves! Itt nem bántott senki.

A régebbi bejegyzésekhez írt hozzászólásod, csak engedélyezés után jelenik meg.