Montag

Még két hét a suli

A múlt héten M. visszkapta a német dolgozatát, a matekot meg megírta és még aznap kijavítva haza is hozta, így már nincs min idekeskedem.

Szóval még két hét: ma a kicsik és velük A. teniszeznek, M.-ék az évközben felgyűlt papír alapanyagú hulladékot mindenfélét rendszerezik és készítik elő a hazaszállítmányozásra jajnekem. Holnap délelőtt a nagyok gyakorlati kreszvizsgát tesznek, amihez le kell vinnem a bicajt, majd a dolog végeztével vissza orbitálisjaj, a kicsik közben szortíroznak, aztán kettőkör két helyen leszünk egy időben (bőrgyógyász, meg kékvillám-műszaki), az osztódás után a tengernyi málhával felszerelkezve visszaszállítmányozom őket az iskolába, ottalvás okán ott is maradnak, a rég várt Lesenacht (olvasó-éjszaka bármilyen furán is hangzik ez magyarul) kerül megrendezésre, igen, már előre örül a pici szívem milyen nyúzottan, piszkosan de élményekkel telve kapom őket vissza (bár ott tartanánk már), aztán csütörtökön itthon lesznek, mert állami ünep: Fronleichnam (Úrnapja), pénteken szintén itthon, mert Fenstertag (köztes nap), aztán hétfőn is itthon lesznek, mert nemtudom, valami iskolai izé, aztán kedden elkezdik batyuzni hazafele az égetni való, vagy még a papíros kukába beleférő értékes kincseket, amiért heves összetűzésekbe kerülök majd drága elsőszülöttemmel, míg az ifjabb a sajátjaira örömmel csapja majd a kuka fedelét, szóval kedd: amin 11:35-kor kilökik őket az iskolakapun, majd szerdán szintúgy, csütörtökön nem, mert akkor már 10:40-kor, hogy pénteken, díszbe öltözve (M. végérvényesen) elköszönhessenek a VS (Volksschule, azaz népiskola) falaitól és fejest ugorhassanak a nyár örömeibe.

Úgy legyen. Csak ott tartanánk má'!

5 Kommentare:

  1. Milyen fura, hogy mi meg már a lábunkat lógatjuk.
    És ugyanúgy nyúzzuk egymás idegeit, csak már másképp. Lazábban. Sokkal lazábban.

    AntwortenLöschen
    Antworten
    1. Már visszaszámolunk.
      Még három tanítási (???) nap van vissza, meg a pénteki tanévzáró.

      Löschen
  2. ó, mi már ott tartunk... egyrészt szuperjó... másrészt Á. itthon rágyógyult a számítógépre meg a focimeccsek miatt a tévére, V. pedig rajzolni jár, ami 9-től 4-ig tart.... ez is szuperjó, mert én így 10 előtt nem érek be, viszont legkésőbb háromkor el kell jönnöm - szóval, jó a vakáció, nagyon jó, csak ném,i plusz terheket ró a szülőkre

    AntwortenLöschen
  3. visszaolvasva most ez úgy hangzik, mintha nem örülnék nagyon-nagyon a szünetnek - de, nagyon-nagyon örülök, csak nekem is kéne (meg egy kis pluszpénz)

    AntwortenLöschen
  4. Nem értettelek félre.
    Így van, ahogy azt írod.

    AntwortenLöschen

Szabad a véleményezés, de kérlek légy kedves! Itt nem bántott senki.

A régebbi bejegyzésekhez írt hozzászólásod, csak engedélyezés után jelenik meg.