Samstag

2 hete

élünk működő sütő nélkül. Úgy, hogy az eddigi heti egy bevásárlás helyett, majd minden másnap mehetek kenyérért éspervagy péksüteményért. Mert ha ennénk, akkor frisset. Nem emlékszem, hogy a dagasztógép előtti időkben hogy rendeztem ezt, de így nem jó. Fárasztó, bosszantó és költséges.
Persze a számla -az asztalostól, lévén ő vette Budaőrsön, majd hozta a konyhával együtt- (meg a kerámiafőzőlapot, ill. a mosogatótálcát) nincs meg. Valamilyen érthetetlen okból nem tette be a könyvelésébe (ő baja, mert így nem kapta vissza az áfát, ill. a mi bajunk, mert nem tudjuk érvényesíttetni a nyüves garanciát, ami még másfél évig élne), így nincs honnan elővenni.
De esetünkben ugye minden fokozható: a budaőrsi kéksárga nem hajlandó kiadni a számlát. Hogy miért? A könyvelésükre hivatkoznak. (Nem kértünk új számlát, csak az akkor kiállított másolatát a garancialevélhez, hogy itt labancföldön érvényesíthessük. Itt ugyanis, készséggel segítenének, csak ugye számla nincs...        -bizonyítandó, hogy még garanciaidőn belül vagyunk...   ehh)

2 Kommentare:

  1. 56. Ad-e lehetőséget az elveszett számla pótlására az áfatörvény? Ez a probléma bárkivel előfordulhat, mit kell ilyen esetben tenni?
    2010.12.02.

    Az áfatörvény az elveszett számla pótlására vonatkozó (megengedő illetve tiltó) előírást nem tartalmaz. Az elveszett számla pótlására vonatkozó áfatörvénybeli külön rendelkezés hiánya nem eredményezi azt, hogy a vevő, szolgáltatást igénybe vevő a számla másolatának kiállítását nem kérheti azonban ilyen kötelezettsége az ügylet teljesítőjének nincs. A vevőnél, szolgáltatást igénybe vevőnél elveszett számla pótlása érdekében a számla kibocsátója hiteles másolatot készíthet és bocsáthat a vevő, szolgáltatást igénybe vevő rendelkezésére. A számla a gazdálkodó szervezet által kiállított okiratnak minősül.
    http://nav.gov.hu/nav/gyik/afa/afa_2010
    Vagy hivatkozzatok valamilyen jogszabályra. Hátha.
    Noémi

    AntwortenLöschen
    Antworten
    1. Harcolunk. : )
      Ez erősen feltételesmódban fogalmazódott. -Kötelesnek nem köteles, de kiadhatná. Csak nem akarja.

      Köszönöm az utánajárást!

      Löschen

Szabad a véleményezés, de kérlek légy kedves! Itt nem bántott senki.

A régebbi bejegyzésekhez írt hozzászólásod, csak engedélyezés után jelenik meg.