Donnerstag

Szörnyen

el vagyok maradva a bejegyzésekkel. Az okok, ha vannak, nem konkrétak. Pusztán ez a fránya idő, ami szemmel láthatóan folyik ki a markomból, csak az okolható.

Felkelünk, készülünk, zárom az ajtót. Délután nyitom. Főzés, házik, egyebek, esti rituálék, kis tracsparti gyertyával, no meg a társaik és eltesszük magunkat másnapra. Felkelünk, készülünk, záródik, nyílik,... Et cetera.

Telihold van/volt. Ilyenkor csak a gyerekek alszanak. Magam magányosan ténfergek a házban, vagy ülök az ajtó előtt a konyhában és nézem, amit láthatok. Havat, kristálytiszta, csillagokkal telistele-hintett eget. A színeket elképzelem, mert nem látni mást, csak ragyogó kéket, koszos fehéret és szürkét, bár lehet, ez utóbbiakat is csak képzelem...
Mert ha alszom álmodok. Még mindig rosszakat. Időközben sokat. A legrosszabb volt, mikor M. alatt beszakadt a jég, A. pedig bentebbről kiabált, hogy kapaszkodj M!
Brrr.

Jobb nem aludni. A csillagok helyesek. Pajtások. Kacsintgatnak.






Sümegről hamarosan mesélek. /Bírom ezt a hamarosan-t!  (mosolypofa helye)

5 Kommentare:

  1. Örülök, hogy előkerültél végre. :***
    V.

    AntwortenLöschen
  2. Hú! Sajnálom, hogy szörnyűeket álmodsz, remélem, hogy hamar változik.

    Van egy technika, hogy rájöjj, hogy álmodsz. Ehhez ébren is gyakran meg kell kérdezned magadtól a legkülönbözőbb szituációkban, hogy ébren vagy vagy álmodsz-e. De nem elég bizonyságul megcsípned magad, hanem elemezni kell a helyzetet. Pl. Előfordulhat, hogy az úton jön egy ilyen autó? Előfordulhat, hogy elfogyott a kenyér a boltban? stb. Egy idő után, amikor automatizmus lesz, álmodban is eszedbe jut alkalmazni, és bár furcsa, de működni fog: Előfordulhat, hogy a gyerekek hazahoznak egy elefántot? Hát, persze, hogy nem! Álmodom. És akkor át tudod alakítani a szituációt.

    Lánykoromban többször alkalmaztam, és azt hiszem, írtam is a blogomban, hogy amikor azt álmodtam, hogy a kicsi kiesik egy erkélyről, rájöttem, hogy álmodom. Pedig már rég nem kérdezgetem, pedig mennyire dolgoztam anno, hogy repülhessek álmomban. :o)

    Próbáld ki, hátha működik. A módszer (Álomterápia) másik tanácsa, ha valami szörnyűség történik veled, kezdj el mereven egy pontra nézni. Valamilyen okból ettől felébredünk a legrémesebb álmokból is. Sőt tulajdonképpen úgy figyelték meg, hogy gyakran, amikor valaki rémálmában ráfixálta a tekintetét mondjuk a szörny vöröslő szemére vagy vértől csöpögő fogaira, akkor megállt a szemmozgása (REM szakaszok), és felébredt.

    Szörnyű lehet állandóan rosszat álmodni. El se tudom képzelni. :o(

    AntwortenLöschen
  3. Régen, amikor kicsi voltam, nagyapámmal néztük a nyári csillagokat, hanyatt fekve egy szúrós lópokrócron, és mutogatta, melyik a Göncöl, a Fiastyúk meg a Kaszáscsillag. Azóta elmúlt több, mint 30 év, nagyapám is elment, de ha felnézek a csillagos égre, nem a hideg ûrt meg a részvétlen gázgömböket làtom, hanem oltalmazó barátokat, gyerekkorom tanúit, és mögülük hunyorog szemét összehúzva nagyapám.

    AntwortenLöschen
  4. Köszönöm!

    Susu, neked, hogy beszélgetsz velem; Vaskalap, hogy örülsz és a puszikat; Altair, neked, hogy ilyen gondoskodó vagy; bv, hogy megosztottad velem ezt az emlékedet!

    Nagyon köszönöm!

    AntwortenLöschen

Szabad a véleményezés, de kérlek légy kedves! Itt nem bántott senki.

A régebbi bejegyzésekhez írt hozzászólásod, csak engedélyezés után jelenik meg.