(((Mert itt, még
Ezért, meghívatta magát úgy, hogy mi viszünk minden ételt, nekik "csak" a helyet kellene biztosítaniuk... Jó nem?)))
Ráadásul, mindent lefixált már csütörtökön, nekem szombaton reggel, mondhatni, mellékesen említette és kérdezte, hogy akkormost, milyen húst vegyen, mert fél egyre szeretettel várnak bennünket P.-ék és én ne foglalkozzak semmivel, csak süssek kenyeret, meg valami péksütit.
Príma.
A beszerzőkörútról, valamikor 9:20 körül ért haza.
Aztán sütöttem egy kenyeret, 24db kiflit, ami ugye két menetben fért csak be a sütőbe, előkészítettem a húst, lesütöttem a hagymát (tekintettel a szélre- azt gondoltam senki nem vállalná a hosszú tűz mellett-állós-kevergetést, de mint kiderült, az egyik kis copfost fosztottam meg ezzel a naaagy szenvedélyétől) és vittünk még egy, még kelő kenyeret, mert itthon megsütni már nem volt idő.
Életemben először vezényeltem le hasonlót.
Minden simán ment és jól: a pörkölt isteni lett, igaz, mire elkészült, már valahányan kóvályogtunk az éhségtől. Persze a siserehad nem. Ők teleették magukat sajtos-tejfölös (Vaskalap*-)kiflivel, minek következtében, M. kivételével, egyikük sem evett pörköltet...
...hát így...
A vendéglátó-vendégeinknél nagy sikert arattunk, bár azt nehezményezem kicsit, hogy az est végeztével is, gulásnak hívták a pörköltet (az itt ismert, agyonpaprikázott, agyonsózott
Íme a kiflipusztító had -a teljesség igénye nélkül... |
*A kifli receptjét hamarosan megosztom a közzel. Egyrészt, mert isteni, meg másrészt is.
Tapasztalatom szerint, ha délre akarunk egy jó pörköltet, akkor 9:20-kor már késő elkezdeni. :o) Viszont az is igaz, hogy nincs jobb ételízesítő az éhségnél.
AntwortenLöschenJaj, de szeretem én a bográcsos ételeket, van hogy minden szombaton bográcsozunk. Épp most néztünk ki egy ún. üstöt (magyar falusi gazdaboltokban szokott lenni), hogy vennünk kell, mert én is új helyre akarom a szalonnasütőt és addig az üstön bográcsolhatnánk (amibe a gázpalack-rózsát is bele lehetne rakni néha, ha az időjárás ellenzi a tűzrakást).
Látom valóban tapasztalt vagy! ;-)
AntwortenLöschenSilányan fogalmaztam. Nem délre készült a pörkölt és nem nálunk.
P.-ék, csak dél után voltak fogadóképesek, ezért fél egy utánra készítették a tüzet, arra mentünk a lesütött hagymával és az előkészített hússal.
Estebédet főztünk.
Már nem javítom a bejegyzést, noha valóban nem tiszta, hogy hol, mit és hogyan...
Elnézést!
Viccelsz? Élveztem a bejegyzést és én értettem félre.
AntwortenLöschenNem, komolyan. Hajlamos vagyok azt gondolni: mert én értem, hisz átéltem, más is érti.
AntwortenLöschenÉérted? ;-)