- 2dl langyos tej, - 40g olaj, - 1 tojás, - 100g jughurt, - 600g liszt - 2ek cukor, 1tk só, - élesztő;
Homogén masszává gyúrt tésztát egy órát kelesztjük, majd 9 cipót/zsemlét formázunk belőle és újra kelesztjük, míg meg nem duplázódik.
Felvert tojással megkenjük, szezámmal megszórjuk, előmelegített sütőben megsütjük. /Sütője válogatja, itt 20 percig sül 190°C-on.
Húspogácsa.
-500g darált hús, - 1-2 tojás, - só, - bors, - 1fej egészen apró kockákra vágott vöröshagyma, - zsemlemorzsa... a legkedvesebben megfogalmazható mennyiségben: érzés szerint per amennyit a massza felvesz.
Összekavar, formázás után, alig-olajon kisüt.
Egyéb.
salátalevelek, felszelt - főtt tojás (agyerekeknek mindkét oldalról jól átsütött tükörtojást adok, mert az "finomabb"), felkarikázott vöröshagyma, uborka,... vagy egyéb zöldségek, amiket a kertben/hűtőben/a zöldségespultban találsz és szeretsz.
sajt, majonéz, mustár, pirosarany, ketchup...
Nyam-nyam, de jól néz ki! :)
AntwortenLöschen...és milyen finom! Valamikor próbáld ki!
LöschenHű de szuper ez a zsemle. Én nem ehetek sajna ilyet, diéta miatt de azért csorgatom a nyálam.:):)
AntwortenLöschen:-D
Löschen...és meg bűnbe vinnélek!
Én is diétãzok, de ha mår nem fogok, megcsinålom. Szoktunk amúgy itthon burgert csinålni a fűszeres eszter receptje alapján.
AntwortenLöschenHajrá, aztán mejd mesélj kérlek!
LöschenŐt nem ismerem, de amint módomban áll, rákeresek.